Makovo-tvarohová bábovka

Milujeme mák, který je velkým zdrojem vápníku a když k tomu přidáte ještě tvaroh, vznikne Vám famózní, nadýchaná maková bábovka s tvarohem a povidly, kterou nemůžete nechat bez povšimnutí.

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g oleje
  • 150 g mletého máku
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 vanilinvý cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g polohrubé mouky
  • povidla

Žloutky ušleháme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, dále za stálého šlehání přiléváme olej, potom zašleháme mák a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme sníh z bílků se špetkou soli a lehce vmícháme do těsta.

Formu vymažeme a vysypeme moukou a vlijeme cca 1/2 těsta.

Přidáme několik lžiček povidel, podle toho jak máme rádi a dolijeme zbytek těsta.

Pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu na 170 stupňů. Bábovku vyklopme a jemně pocukrujeme.

Dobrou chuť 🙂

Označeno , ,

4 komentáře: „Makovo-tvarohová bábovka

  1. Je skvělá, děkuji 🙂

    1. Je skvělá, dlouho vláčná a ta povidla se skvěle hodí k máku.

  2. Hledala jsem, hledala, jak dostat do deti mak, az jsem konecne nasla! Je fantasticka!!! Nevysusena, stavnata, ale ne nijak moc vlhka, i 3dny je jak cerstva(kdyz teda vydrzi;) a hlavne chutove bajecna! Idealni zdravejsi svacinka pro deti. Ubrala jsem cukr, dala javorovy sirup, ze 2/3 jsem nahradila mouku spaldovou celozrnnou… uz sirim v rodine a po kamaradkach a vsichni chvali… dekuji za mňam recept!

    1. Tak to mě moc těší a moc děkuji za tip na zdravější verzi 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *