Poslední dobou nevím co dřív a nějak nestíhám, ale o tento skvělý koláč se musím s Vámi podělit, úplně mě uchvátil a je lituji, že se třešně nedají koupit celý rok, i když by mohl být dobrý i s jiným ovocem.
Tento italský dezert si Vás určitě získá jako nás svou svěží chutí a můžu Vám zaručit, že i po 3 dnech, chutná pořád skvěle, tedy pokud Vám do té doby vydrží :-). Všechny ingredience do sebe skvěle ladí a pokud milujete třešně a svěží chuť limetky, tak se jedná o tu pravou volbu.
Co budeme potřebovat:
- ½ kg vypeckovaných třešní
- šťáva z poloviny limetky
- 250 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- sůl
- 230 g moučkového cukru + 2 lžíce na poprášení
- 3 vejce
- jemně nastrouhaná kůra z jedné limentky
- 120 g másla, rozpuštěného a vychladlého + trocha na vymaštění formy
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V míse smíchejte třešně a limetkovou šťávu. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a její okraje potřete máslem. Do misky dáme mouku s kypřicím práškem a přidejte špetku soli. Vejce s cukrem utřete do pěny. Do vajec střídavě a ve dvou dávkách zamíchejte mouku, limetkovou kůru a máslo.
Těsto nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Třešně i se šťávou rozprostřete na těsto a posypte je zbylým moučkovým cukrem.
Koláč pečte, dokud nebude na omak pevný; měla by stačit hodina. Bude-li to třeba, překryjte ho v polovině pečení alobalem, aby moc nezhnědl.

-
Set baggy a čepička “Mašák, vel. 74”350 Kč
-
Mikina Cestovatelská (vel. M)1100 Kč
-
Mikina Myšák (vel. S)1100 Kč
-
Mikina Růžová (vel. S)1100 Kč
-
Šaty “Abstrakt, vel. 128”500 Kč
-
Šaty “Květy na černé, vel. 122”500 Kč
-
Šaty “Růže, vel. 110”450 Kč
-
Šaty “Lístky, vel. 98”450 Kč
-
Produkt na prodejSukně “Vlčí máky” – POZOR KAZ200 Kč