Taky máte někdy pocit, že byste snědla celou cukrárnu i s cukrářkou? Na jedné straně těhotenské chutě a na druhé straně lékař s výstražným prstem a varováním před těhotenskou cukrovkou, pokud ji už tedy nemáte jako já :-(. Na nějaké to mlsání ale přeci máme nárok a proto Vám přináším tento recept na zdravou dobrotu bez výčitek.
Na 1 porci budeme potřebovat:
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- špaldová mouka
- špetka soli
- 50 g mražených malin
- 1 lžíce přepuštěného másla
- skořice
Do misky nalijte mléko, přidejte špetku soli a rozšlehejte v něm vejce. Postupně přisypávejte špaldovou mouku aby nám vzniklo těsto jen o něco málo hustší než na palačinky a necháme cca 10 minut odpočinout.
V hlubší pánvi rozehřejte máslo a nalijte těsto. Když je zespodu propečené, tak ho pomocí dvou vařeček natrháme a jednotlivé kousky promícháme, aby se rovnoměrně propekly ze všech stran. Může lehce posypat skořicí, pokud ji máte rády.
Rozmrazené maliny prohřejte. Hotový trhanec dejte do talíře, přidejte maliny. Dobrou chuť!