Jogurtový koláč s broskvemi

Víkend nám klepe na dveře, návštěvy za dveřmi a čím je nejlépe pohostit? Upečeme si jogurtový koláč s broskvemi. Jednoduchý koláč jehož výhodou je, že mimo to, že skvěle chutná, zašpiníte minimum nádobí, je velice jednoduchý a zabere minimum času.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 1 kelímek bílého jogurtu (já použila řecký)
  • 1 kelímek polohrubé mouky + na vymazání formy
  • 1/2 kelímku krupicového cukru
  • 1/2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 konzerva broskví

na drobenku

  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g krupicového cukru

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Smícháme jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřící prášek a vejce.

Vymažeme a vysypeme koláčové formu.

Těsto rozetřeme do formy o průměru 22 cm.

Připravíme si drobenku z mouky, másla a krupicového cukru. Zpracujeme ji prsty, protože tak Vám půjde nejlépe.

Do formy uložíme okapané ovoce. Můžeme nahradit i čerstvým, pokud máme k dispozici.

A hustě posypeme drobenkou. 

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Označeno , ,

1 komentář: „Jogurtový koláč s broskvemi

  1. Ten vypadá krásně 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *