Italský dezert s limetkou

Poslední dobou nevím co dřív a nějak nestíhám, ale o tento skvělý koláč se musím s Vámi podělit, úplně mě uchvátil a je lituji, že se třešně nedají koupit celý rok, i když by mohl být dobrý i s jiným ovocem.

Tento italský dezert si Vás určitě získá jako nás svou svěží chutí a můžu Vám zaručit, že i po 3 dnech, chutná pořád skvěle, tedy pokud Vám do té doby vydrží :-). Všechny ingredience do sebe skvěle ladí a pokud milujete třešně a svěží chuť limetky, tak se jedná o tu pravou volbu.

Co budeme potřebovat:

  • ½ kg vypeckovaných třešní
  • šťáva z poloviny limetky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • sůl
  • 230 g moučkového cukru + 2 lžíce na poprášení
  • 3 vejce
  • jemně nastrouhaná kůra z jedné limentky
  • 120 g másla, rozpuštěného a vychladlého + trocha na vymaštění formy

 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V míse smíchejte třešně a limetkovou šťávu. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a její okraje potřete máslem. Do misky dáme mouku s kypřicím práškem a přidejte špetku soli. Vejce s cukrem utřete do pěny. Do vajec střídavě a ve dvou dávkách zamíchejte mouku, limetkovou kůru a máslo.
Těsto nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Třešně i se šťávou rozprostřete na těsto a posypte je zbylým moučkovým cukrem.

Koláč pečte, dokud nebude na omak pevný; měla by stačit hodina. Bude-li to třeba, překryjte ho v polovině pečení alobalem, aby moc nezhnědl.

Označeno , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *