Dezerty

Malinový trhanec

Taky máte někdy pocit, že byste snědla celou cukrárnu i s cukrářkou? Na jedné straně těhotenské chutě a na druhé straně lékař s výstražným prstem a varováním před těhotenskou cukrovkou, pokud ji už tedy nemáte jako já :-(. Na nějaké to mlsání ale přeci máme nárok a proto Vám přináším tento recept na zdravou dobrotu bez výčitek.

Na 1 porci budeme potřebovat: 
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • špaldová mouka
  • špetka soli
  • 50 g mražených malin
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • skořice

Do misky nalijte mléko, přidejte špetku soli a rozšlehejte v něm vejce. Postupně přisypávejte špaldovou mouku aby nám vzniklo těsto jen o něco málo hustší než na palačinky a necháme cca 10 minut odpočinout.

V hlubší pánvi rozehřejte máslo a nalijte těsto. Když je zespodu propečené, tak ho pomocí dvou vařeček natrháme a jednotlivé kousky promícháme, aby se rovnoměrně propekly ze všech stran. Může lehce posypat skořicí, pokud ji máte rády.

Rozmrazené maliny prohřejte. Hotový trhanec dejte do talíře, přidejte maliny. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *